Livet är för kort för att dricka dålig whisky

Highland Park

 
     
         
   

Highland Park Single Cask med Martin Markvardsen

WorldWHISKY.se arrangerar i samverkan med Edrington Sweden och Svenska Whiskyförbundet (SWF) en unik whiskyprovning i Landskrona måndagen den 8 maj klockan 19:00. Vi provar flera single cask-utgåvor från Highland Park under ledning av Martin Markvardsen! Du är välkommen att delta!

Martin Markvardsen, Senior Brand Ambassador

Martin har sin själ och sitt hjärta i Highland Parks whisky och dess destilleri i Kirkwall på Orkney. Han satsar sig för sitt jobb enda in på kroppen, bokstavligt talat! Han åker världen runt och håller provningar, ger masterclasses om whiskyn, deltar på mässor och möter allmänhet och branchfolk med intresse för whisky. Det behöver knappt tilläggas att han älskar sitt jobb! Därtill är han synnerligen kunnig inom whisky i allmänhet och Highland Park i synnerhet. Han har själv skapat ett flertal whiskys och några av dem kommer vi att prova! Martin är dessutom både rolig och charmig plus att han är underhållande och alltid har hög stämning på sina provningar. Sammanfattningsvis en whiskyambassadör man gärna lyssnar till.

Sex olika Highland Park

På provningen den 8 maj har vi bestämt oss för att prova så många vi kan av deras senaste single cask series. Egentligen hade de slutat med det men Martin har fått igång det igen med specialutgåvor för olika länder, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland och så vidare. I dagsläget har vi fyra helt klara och de andra på gång. Martin är med i urvalet och ger tips och synpunkter både vad som ska hällas i glasen och hur vi bäst får tag i dem. Vi har alla de tre som givits ut i Sverige, två gånger SWEDEN samt VIKING SOUL, och en av de danska, BRAUNSTEIN & FRIENDS. Bara det är lite unikt! Tentaklerna är långt ute i omvärlden på jakt efter ytterligare två speciella Highland Park. Ännu vet vi inte vilka de två sista blir med att det blir två värdiga representanter för Highland Park kan vi garantera! Sammanfattningsvis sex whiskys man gärna provar!

Bokning och betalning

Enklast mejlar du bokning@worldwhisky.se och uppger namn, mobilnummer och hur många du vill boka till. Vi svarar raskt med betalningsreferens och andra detaljer! Priset för provningen är 350 kronor för medlemmar. Vi har ungefär 75 medlemmar som redan anmält sig till provningen men vi har som mest 140 platser! För gäster tillkommer 100 kronor så då blir priset 450 kronor. Sammanfattningsvis ett fantastiskt pris! Provningen hålls på Folkets Hus Lilla Festsal i Landskrona måndagen den 8 maj. Start 19:00 men vi slår upp dörrarna 18:00 för mingel och att kanske köpa en öl. Vi har besök av Sabron AB som importerar brittisk öl från bryggerierna Brentwood och Freedom.  

Långväga gäst?

Det finns lokal pendelbuss från både järnvägs-och busstationen och Helsingborgsbussen 218 som stannar precis utanför Folkets Hus (hållplats Artillerigatan)! I rusningstid med sju-tio minuters intervall! Åk kollektivt!  

Varmt välkommen!  

Slainté!

   
   

worldwhisky.se  •  facebook.com/worldwhisky  •  info@worldwhisky.se  

   
 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)